Príma Autógáz Gázrendelés

Az olajcserén is spórol, aki autógázt használ - autógáz (LPG) kalkulátor

Régen elmúlt már az az idő, amikor a tapasztalatok hiánya tartott vissza autósokat attól, hogy gázüzeműre alakítsák át járműveiket. Ma már mindenki tudja, hogy a szakszerű beszerelés sok szervizben megrendelhető, és az autónak is kedvezőbb az autógázas működés a tisztán benzines, vagy dízelüzemhez képest. Az egyetlen elgondolkodtató tényező az átszerelés egyszeri költsége, de az autógáz megtérülési kalkulátor pillanat alatt megmutatja, milyen hamar jön vissza a befektetés.

Több szakszerviznél érdeklődtünk az árak felől. A statisztikák azt mutatják, hogy az autógáz beszerelés gyakorlatilag minden korosztályú autó esetében megéri. A szerelés és az alkatrészek ára sok esetben 200 ezer forint alatt marad. Az átalakítási ár függ az autó hengerszámától és attól is, hogy központi injektoros-e a kocsi. Találtunk olyan hirdetést, amely szerint ilyen esetben már 140 ezer forintért is elvégzik a szerelést. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy mindenképpen olyan vállalkozót keressünk, amelyik hatósági engedéllyel rendelkezik.

Az autógáz megtérülési kalkulátora megmutatja, mennyi idő alatt jön vissza a befektetés költsége. Mindez persze függ a futásteljesítménytől, hiszen a benzin, illetve gázolaj, valamint az LPG árának különbözete annál hamarabb jelentkezik megtakarításként, minél többet használjuk az autót. Szakemberek szerint átlagosan másfél év a megtérülési idő.

Csak összehasonlításképpen, a NAV közzétette a 2013. augusztusi hivatalos üzemanyagárakat: a 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 414 forinttal, a gázolaj 420 forinttal, az autógáz pedig 279 forinttal számolható el.

Az üzemanyagköltség gázüzemű átszerelés esetén akár 30-40 százalékkal is csökkenthető. Miután már visszatérült a szerelési költség, elégedett mosollyal nézhetjük, hogy onnantól csak megtakarítjuk a pénzt. Hogy pontosan mennyit, azt akár ki is számolhatjuk az autógáz kalkulátorral.

Miután megkaptuk az eredményt, ne is hagyjuk abba a mosolygást, hiszen nemcsak üzemanyag kell az autóba, hanem például kenőolaj. Az olajcsere – szűrővel együtt – ritkán marad 20 ezer forint alatt. Jó hír az autógázt használók számára, hogy a szokásos olajcsere, amit amúgy illik évente egyszer, vagy 10-15 ezer kilométerenként elvégezni, esetükben ritkábban szükséges. Ennek oka, hogy az autógáz kíméli a motort, kevésbé használja el a szerkezet az olajat. Ezt az évi 20 ezres költséget is nyugodtan felírhatjuk a megspórolt tételek közé.

A motor élettartama is nő, hiszen a gáz tisztán ég, szinte egyáltalán nem keletkezik káros anyag, vagyis az alkatrészek kopása nem olyan intenzív, mint hagyományos hajtóanyag esetén. Tudjuk, mennyire rosszul tud esni, amikor a szerelő a vonal végén elsuttogja a rettegett szót: „motorgenerál.” Az autógázra átalakítás ennek valószínűségét is csökkenti.


Autógáz kalkulátor

Kalkulátorunk segítségével könnyen, gyorsan kiszámíthatja, hogy mennyi idő alatt térül meg az Ön befektetése, amennyiben a gépjárművét autógáz üzeművé alakíttatja.
Töltse ki az adatokat, majd kattintson a SZÁMOL gombra, hogy megtudja miért érdemes az autógázt választani.
(Segítségül előre beírtuk az aktuális üzemanyag árakat, melyet bármikor átírhat. Az átalakítás költségét is előre megadtuk (ezt is felülírhatja): ennek az ára több tényezőtől is függ (a gépjármű típusa, életkora, a szett típusa, stb...), mi egy átlagos árat vettünk alapul.)
Benzin / gázolaj ára Ft / liter Gáz ára Ft / liter
Átalakítás költsége Ft Benzin fogyasztás liter / 100km
Éves futásteljesítmény km

Fogyasztás gázban liter / 100km Benzinköltség / km Ft / km
Gázköltség / km Ft Megtakarítás / km Ft
Megtérülés / km Km Megtérülés / év év

Üzemeltessen autógáz kutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!