Príma Autógáz Gázrendelés

Az autógáz nem azonos a palackos PB-gázzal!

Az autógáz (LPG) nem azonos a palackos PB-gázzal - legalábbis, ami a felhasználási területét illeti, mindenképpen különbözik a kétféle gázkeverék. Alapvető különbség a nyomásviszonyokban van.

Az autógáz (cseppfolyós gáz - LPG) tartálynyomását alapvetően a hőmérséklete befolyásolja. Ez általában széles határok között változhat: egy forró nyári napon, a betonkörnyezetben parkoló gázüzemű autóban akár 17-18bar is lehet a nyomás nagysága. Ezzel szemben egy-egy hidegebb téli napon már 2bar körüli nyomásérték sem ritka. Ezt a széles ingadozást csak megfelelő műszaki és biztonsági előírásoknak megfelő rendszer képes hiba nélkül elviselni. Emiatt a gázüzemű autók gáztartályát ennél jóval nagyobb, általában 30bar nyomásértékre méretezik.

A PB-gázpalackok tartályai - mivel nincsenek ilyen szélsőséges hőmérséklet-ingadozásnak kitéve - jóval alacsonyabb nyomásra vannak méretezve, illetve a beépített biztonsági rendszerek sem a szélsőséges használatra kerültek kialakításra. Ezért tilos és illegális autógázkúton PB-palackot tölteni.

Gázüzemű autó


Üzemeltessen autógáz kutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!