Príma Autógáz Gázrendelés

Az autógáz előnyei, hátránya

Az alábbiakban összegyűjtöttük Önnek egy táblázatban, hogy -véleményünk szerint- mik az autógáz előnyei és hátrányai.

Előnyök

Hátrányok

 • olcsó tankolás
< ---- >
 • kisebb csomagtartó, pótkerékhiány
 • környezetbarát rendszer
< ---- >
 • növekvő tankolási időtartam
 • egészségre kevésbé ártalmas
< ---- >
 • beszerelési költség
 • tisztább működés
< ---- >
 • kötelező ellenőrzés
 • hosszabb motor élettartam
< ---- >
 • magasabb fajlagos fogyasztás
 • nagyobb hatótáv
< ---- >
 • gazdaságosabb vezetési stílus
< ---- >
 • olcsóbb üzemeltetés
< ---- >


Az autógáz gazdaságos:
Magyarországon a benzin és gáz arányát figyelembe véve 30-40%-kal olcsóbban autózhatunk autógázzal, sőt a kisebb olajfogyasztás és a kétszeres olajcsere-periódus miatt további költségmegtakarítás érhető el. A sokkal kedvezőbb gáz és levegő keveredésének köszönhetően a motorkopások mintegy 30-40%-kal csökkennek, így nő a gázos motor élettartama is.

Az autógáz környezetbarát:
A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása kisebb, mint a hagyományos üzemanyagúaké. A gázüzemanyagok magas oktánszámuk miatt nem tartalmaznak kopogásgátló adalékanyagokat. A gázüzemanyag teljesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tehát tökéletes az égés. Ebből következik, hogy a kipufogógázban kevesebb a rákkeltő vegyület, szilárd részecske pedig egyáltalán nincsen benne.

A végeredmény: a légkörbe jutó káros anyag mennyisége a benzinüzemhez képest jelentősen csökken. A kevesebb károsanyag mellett "hasznosanyag"-kibocsátás is történik: az autógázok magas hidrogéntartalma miatt az égés során víz keletkezik, ezért a légkörbe jutó szén-dioxid mennyisége kisebb, ami az üvegházhatás csökkentését eredményezi.

Az autógáz biztonságos:
Téves az a kialakult hiedelem, hogy a gázautók robbanásveszélyesek, használatuk során veszélyben van azok vezetője és környezete egyaránt. Még egy esetleges ütközéses baleset során sem fog felrobbanni az autó. A gázautók robbanásait igazoltan csak az otthoni házilagos szerelések során elkövetett szakszerűtlenségek okozzák.

A gázrendszer legkritikusabb alkatrésze a gáztartály, ami minden esetben a lehető legvédettebb helyen - általában a csomagtérben, akár a pótkerék helyén - kerül elhelyezésre. Anyaga szilárdsági méretezéseken átesett szívós acél, ami azt jelenti, hogy ütközésnél komoly deformációra képes kiszakadás, robbanás nélkül.

A gázrendszer minden esetben gáztömören kerül kialakításra, melyről hivatalos igazolást ad az átalakítást végző szakszerviz. Az átalakításokat végző szakszervizek az elmúlt évek során kellő tapasztalatot szereztek, valamint megfelelő műszerezettséggel rendelkeznek ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban végezzék el az átalakításokat.

Az autógáz megbízható:
Az átalakításokat a Műszaki Biztonsági Főfelügyelet által engedélyezett szakszervizekben, speciálisan képzett autógáz szerelők végzik.

A gázrendszer minden egyes alkatrésze gyártási vagy behozatali engedéllyel rendelkezik, teljesíti az ENSZ-EGB67 előírásait, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon átalakított gépkocsik műszaki színvonala az európai előírásoknak is megfelel. A hivatalos gázautó-műhelyekben beszerelt gázrendszerek számos biztonsági szerelvényt tartalmaznak, amelyek baleset esetén megakadályozzák a gáz szabadba kerülését, illetve a megakadályozzák a gáztartályból a gáz motortér felé áramlását.

Gondoljon csak beleAutógáz:

● költségmegtakarítás,

● a környezet védelme,

● egyenletesebb motorteljesítmény

● és megnövelt élettartam.


Üzemeltessen autógáz kutat

Rendelkezik megfelelő nagyságú és műszaki adottságú területtel, ami forgalmas helyen található? Szeretne új bevételi lehetőséget? Üzemeltessen autógázkutat!
Vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot az alábbi űrlapon és kérje ajánlatunkat!